Echipamente bancare din 1997. Distribuitor exclusiv Hitachi, Dors şi Koa în Moldova, service-centru Magner.

Dors 230

Dors 230

Detectorul DORS 230 este conceput pentru a determina automat autenticitatea bancnotelor diferitelor valute. Pentru a lucra cu dispozitivul, nu sunt necesare cunoștințe speciale în domeniul imprimării securității bancnotelor și a metodelor de control al acestuia.

DORS 230 folosește soluții tehnice care nu au analogi între dispozitivele din această clasă - un sistem inovator pentru recunoașterea bancnotelor, un ecran tactil, o interfață grafică color animată pentru utilizator.

Trăsături distinctive

 • DORS 230 nu are restricții cu privire la numărul de valute acceptate, inclusiv detectarea LEIS MOLDOVAN. Capabilitățile hardware ale dispozitivului permit suportarea tuturor monedelor mondiale existente într-o singură bază valutară.
 • Dispozitivul este echipat cu un ecran tactil și are o interfață grafică color animată pentru utilizator.
 • Tipul de monedă este determinat automat. Utilizatorul nu mai trebuie să selecteze moneda manual apăsând tasta corespunzătoare.
 • Bancnota poate fi plasată în dispozitiv de ambele părți, utilizatorul nu mai trebuie să-și amintească cum să orienteze corect bancnotele.

Domeniul de aplicare

 • DORS 230 este de neînlocuit în biroul valutar al unei instituții de credit care efectuează operațiuni de schimb într-o gamă largă de valute. Dispozitivul vă va permite să determinați rapid și cu exactitate autenticitatea bancnotelor, a monedelor rare pentru o anumită regiune sau a bancnotelor respinse de ghișeele cu funcție de detectare din cauza uzurii, contaminării sau din alte motive.
 • Se recomandă utilizarea DORS 230 în casele de numerar ale organizațiilor de credit pentru verificarea suplimentară a autenticității bancnotelor îndoielnice. Acest lucru va elimina complet influența „factorului uman” în identificarea bancnotelor contrafăcute de înaltă calitate.
 • DORS 230 este recomandat pentru utilizare în casele de vânzare cu amănuntul și sectorul serviciilor, cu o sumă mare de verificare. Dispozitivul permite compensarea abilităților insuficiente ale casieriilor în utilizarea detectoarelor de vizionare și reducerea la minimum a pierderilor asociate organizației.
 • DORS 230 are o dimensiune compactă și o baterie încorporată și poate fi utilizat cu succes de către persoane fizice pentru a verifica autenticitatea bancnotelor atunci când efectuează plăți în afara biroului.
 • DORS 230 va servi ca un cadou valoros și util pentru un colecționar de monede, călător și oricine dorește să îmbunătățească calitatea vieții folosind dispozitive electronice.

Sistem de recunoaștere a bancnotelor

 • Detectorul DORS 230 folosește un sistem inovator de recunoaștere a bancnotelor dezvoltat de DORS Design Bureau (Moscova) și protejat de mai multe brevete rusești pentru invenții, precum și brevete în alte țări ale lumii.
 • Pentru a verifica autenticitatea bancnotelor în DORS 230, se utilizează un scaner CIS cu rezoluție înaltă multi-gamă
 • (Tehnologia „Contact Image Sensor”).
 • Fiecare bancnotă este scanată în lumină transmisă pe întreaga zonă la șase lungimi de undă în intervalele vizibile și în infraroșu ale spectrului. Într-o fracțiune de secundă, sistemul de recunoaștere automată încorporat determină valoarea nominală și moneda și verifică caracteristicile de securitate necesare pe bancnotă. Dacă bancnota este autentică, atunci este luată în considerare în rezultatele verificării sesiunii curente.
 • Sunt monitorizate atât imaginile bancnotei „în ansamblu”, cât și locația elementelor individuale de securitate: etichete IR, filigran, fir de securitate, numere de serie etc. Scanarea în lumină transmisă vă permite să vedeți caracteristicile unei bancnote ascunse sub un strat de vopsea sau în grosimea hârtiei.
 • Sistemul de recunoaștere vă permite să verificați chiar și acele caracteristici ale bancnotelor pe care banca emitentă nu le publică oficial. Un astfel de nivel de detecție de înaltă calitate a fost disponibil anterior doar în clasificatoarele de bancnote de ultimă generație și nu se găsește în detectoarele automate tradiționale de bancnote, proiectate pe senzori IR și magnetici simpli și care nu sunt capabili să scaneze imaginea completă a unei bancnote.

Interfață de utilizator modernă

 • Detectorul DORS 230 folosește un ecran color cu cristale lichide de înaltă rezoluție cu diagonala de 8,9 cm (3,5 ”).
 • Dispozitivul este controlat utilizând un ecran tactil (tehnologia „Touchscreen”). Această soluție tehnică este inovatoare pentru dispozitivele din această clasă.
 • Proiectarea interfeței DORS 230 se bazează pe tehnologii și soluții utilizate pe dispozitivele mobile moderne. Dispozitivul are o interfață grafică color cu utilizator, cu elemente de animație și suport multilingv. Suportă limbi ieroglifice și de la dreapta la stânga.
 • Rezultatele detectării sunt afișate în cifre și litere mari și sunt ușor de citit chiar și de persoanele cu deficiențe de vedere.

Funcționalitate

În timpul verificării bancnotelor, ecranul DORS 230 afișează denumirea și moneda ultimei bancnote autentice verificate, precum și numărul total și suma bancnotelor autentice ale acestei valute, verificate în sesiunea curentă.

Dacă se găsește o bancnotă suspectă, pe ecran apare mesajul „Bancnotă respinsă!”. Bancnotele îndoielnice nu sunt luate în considerare în numărul total de bancnote verificate.

Există două opțiuni pentru emiterea bancnotelor autentice verificate:

Opțiunea 1.

Bancnotele autentice sunt ghidate de detector înainte prin slotul de ieșire a bancnotelor și stivuite îngrijit în spatele instrumentului. Dacă se găsește o bancnotă suspectă, mesajul „Bancnotă respinsă!” iar această factură este returnată în tava de recepție.

Această opțiune este convenabilă atunci când instalați DORS 230 pe desktop.

Opțiunea 2.

Toate bancnotele sunt returnate în tava de primire. Dacă se găsește o bancnotă suspectă, mesajul „Bancnotă respinsă!” și se aude un bip.

Această opțiune este convenabilă atunci când lucrați în spații restrânse.
 • Când apăsați butonul „RAPORTARE”, dispozitivul afișează un raport sumar cu detalii pe denumire pentru toate bancnotele autentice din toate monedele verificate în sesiunea curentă. Atingeți ușor ecranul tactil pentru a parcurge raportul pentru a afișa date care nu se potrivesc pe ecranul curent.
 • Prin „MENIU” al dispozitivului, puteți efectua o serie de setări ale utilizatorului (selectați o temă grafică a spațiului de lucru, setați un nivel sonor confortabil pentru mesaje și confirmarea apăsării tastelor etc.) și puteți obține informații despre versiunea software și versiunea bazei valutare a dispozitivului.
 • În partea superioară a ecranului principal al DORS 230 există un indicator al nivelului de încărcare al bateriei încorporate și al tastelor de comandă rapidă - deschiderea aplicației CURRENCY CONVERTER, selectarea direcției de emitere a bancnotelor autentice, stabilirea unei conexiuni USB cu un PC, mutarea sunetului.
 • Folosind aplicația de CURRENCY CONVERTER încorporată, este ușor să convertiți o sumă într-o monedă într-o altă monedă la rata de cumpărare sau vânzare stabilită pentru schimb.
 • Corpul DORS 230 are o acoperire specială mată, rezistentă la amprente și zgârieturi și împiedică alunecarea dispozitivului atunci când este mutat cu o singură mână.
 • Dispozitivul are o carcasă detașabilă cu zăvoare magnetice, care oferă acces ușor la calea de lucru pentru curățarea senzorilor de praful de hârtie.

Specificații

Monede verificate
MDL, RUB, GBP, SEK, UAH, TMT, DZD, UYU *, USD, JPY, HUF, KGS, MYR, BRL, EUR, CNY, KZT, UZS, THB, CLP (opțional până la 50 de valute)
Dimensiunile bancnotelor verificate
lățime 58-85 mm, lungime 100-181 mm
Poziționarea bancnotelor
prima parte îngustă