Echipamente bancare din 1997. Distribuitor exclusiv Hitachi, Dors şi Koa în Moldova, service-centru Magner.

Dors 30

Dors 30

Vizualizatorul etichetelor magnetice DORS 30 este autoalimentat și conceput pentru controlul vizual al autenticității bancnotelor diferitelor valute, valori mobiliare și documente prin prezența și amplasarea elementelor de securitate aplicate cu vopsele magnetice.

Imagistica magneto-optică

Cernelurile magnetice sunt un element comun în protecția bancnotelor de diferite valute și a altor tipuri de produse de tipărire de securitate. Proprietățile magnetice ale acestor vopsele sunt asigurate prin includerea de aditivi feromagnetici în ele.

Controlul proprietăților magnetice ale numărului de serie pe bancnotele rublei rusești

Marcaje speciale, numere de serie, inscripții, fragmente de imagini se aplică pe bancnotele cu vopsele magnetice. Firul de securitate, de exemplu pe bancnotele euro, poate avea și proprietăți magnetice datorită includerii feromagnetilor în compoziția sa.

Controlul proprietăților magnetice ale firului de securitate al bancnotei euro

Pentru vizualizarea cernelurilor magnetice în dispozitivul DORS 30, se utilizează un element sensibil special - un cristal magneto-optic.

Utilizatorul plasează dispozitivul pe obiectul testat, pornește iluminarea încorporată și observă un fragment al imaginii sub cristalul magneto-optic prin ocularul dispozitivului. În același timp, imaginea aplicată cu cerneală magnetică capătă limite clare, volumetricitate și relief caracteristic.

Controlul imaginii magnetice a bancnotei în dolari SUA

Datorită sistemului de mărire optică de zece ori din DORS 30, utilizatorul poate efectua un studiu detaliat al limitelor exacte ale locației și metodei de imprimare a elementelor de securitate aplicate cu vopsele magnetice sau cu incluziuni de feromagnet.

Trăsături distinctive

  • Lucrare autonomă cu baterie.
  • O suprafață de protecție specială rezistentă la uzură este aplicată pe suprafața de lucru a cristalului magneto-optic, ceea ce crește durata de viață a dispozitivului.
  • Sistemul optic al obiectivului DORS 30 are o mărire de zece ori și este echipat cu lentile de sticlă de înaltă calitate.
  • Este posibil să reglați fin sistemul optic pentru a obține o imagine clară în mod optim a fragmentului investigat.
  • Înlocuirea ușoară a cristalului magneto-optic este asigurată datorită designului modulului înlocuibil.

Tipuri de control

Control magnetic

Caracteristicile echipamentului

  • suport special pentru stocarea convenabilă a dispozitivului pe desktop

Specificații

Raport optic
10x
Lumina de fundal încorporată
oblic în spectrul vizibil
Putere
3 V de la 2 baterii tip AG13
Dimensiuni
lățime 67 mm, adâncime 84 mm, înălțime 52 mm
Greutate fără ambalaj
nu mai mult de 110 g
Producție
Rusia